route21

weblog over transport en mobiliteit

Problemen Charleroi van de baan

Posted by marc on August 27th, 2007

De vakbondsafgevaardigden van het veiligheidspersoneel van de luchthaven van Charleroi hebben met de Waalse ministers voor transport en voor binnenlandse aangelegenheden en ambtenarenzaken een akkoord van sociale vrede ondertekend. Daarin wordt gesteld dat bij een conflict eerst alle mogelijke overlegpistes zullen worden uitgeput vooraleer er acties worden ondernomen.

De vakbonden stelden ook dat er bij het vastlopen van de gesprekken niet onmiddellijk zal gestaakt worden en dat de gebruikers minimum 48 uur vooraf verwittigd zullen worden. Ook de vliegtuigen moeten naar een andere luchthaven kunnen vertrekken. Volgens Waals minister van transport André Antoine moet het akkoord ervoor zorgen dat Ryanair zijn geplande ontwikkelingen doorvoert en dat het aantal passagiers op de luchthaven kan groeien.

Met het akkoord is het conflict tussen Ryanair en Brussels South Charleroi Airport definitief van de baan. Beide partijen hadden eerder al een onderlinge regeling getroffen, waarbij Ryanair zei zich te kunnen vinden in een noodplan dat door de luchthavendirectie werd voorgelegd en het weer mogelijk te zullen maken om na 12 november vluchten te kunnen boeken.

Ryanair ziet ook af van een schadevergoeding voor de staking van 15 juni, waardoor meer dan 22.000 reizigers in de kou bleven staan. Ryanair had een schadeloosstelling van € 1 miljoen geëist, maar de maatschappij zegt nu dat het haar niet te doen was om een schadevergoeding, maar wel om het welzijn van de passagiers. (MH)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>