route21

weblog over transport en mobiliteit

De Lijn zit op recordkoers

Posted by marc on August 28th, 2007

De Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn heeft in de eerste zes maanden van dit jaar 238 miljoen reizigers vervoerd. Dat is 4 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Aan dit tempo zal De Lijn een jaarrecord halen van 470 miljoen reizigers. De Lijn had eind juni 385.629 abonnees. Dat is 5 procent meer dan een jaar eerder. Zij zorgen voor 78,4 procent van de ritten.

De stijging van het aantal reizigers wordt vooral getrokken door Vlaams-Brabant. Daar steeg het aantal reizigers met 7,6 procent tot bijna 43 miljoen, dankzij het verbeterde aanbod naar de luchthaven, de goede prestaties van de lijnen van en naar Brussel en in de regio Leuven. De populairste provincie blijft echter Antwerpen. Daar vervoerde De Lijn bijna 92 miljoen mensen in het eerste semester. Dat is een groei van 3 procent.

Ook de andere provincies blijven onder de gemiddelde groei. In Oost-Vlaanderen werden zowat 49 miljoen reizigers vervoerd en in Limburg ongeveer 23 miljoen. Voor beide provincies betekent dat een stijging met 3,5 procent. De kleinste groei is gesitueerde in de provindie West-Vlaanderen. Daar werden tijdens de eerste zes maanden van dit jaar 31 miljoen reizigers vervoerd. Dat is een stijging met 2,3 procent.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>