route21

weblog over transport en mobiliteit

Transport & Logistics mikt op multimodaliteit

Posted by marc on September 22nd, 2007

Op 25 september opent Vlaams minister-president Kris Peeters de zesde editie van de vakbeurs Transport & Logistics. Met zijn 400 exposanten en uitgebreid seminarieprogramma is Transport & Logistics uitgegroeid tot één van de belangrijkste Europese evenementen in zijn soort. De vakbeurs loopt van 25 tot 27 september in Antwerp Expo.

Bij zijn eerste edities richtte Transport & Logistics zich hoofdzakelijk op de activiteiten van de haven van Antwerpen. Intussen is de beurs geëvolueerd tot een echt Europees en multimodaal gegeven, met dit jaar voor het eerst ook standhouders uit de luchtvaart. In vergelijking met de vorige editie is Transport & Logistics opnieuw veertig procent gegroeid. De beurs is daarmee de grootste in zijn soort in de Benelux.

Alles samen geven liefst bijna vierhonderd bedrijven present, afkomstig uit alle betrokken marktsegmenten. Het succes van de beurs gaat samen met de sterke groei die de Belgische logistieke sector de voorbije jaren heeft gekend. Grote bedrijven bouwden in ons land hun logistieke centra verder uit, terwijl ook de Belgische havens en logistieke terminals sterke groeicijfers noteerden.

Transport & Logistics zegt met zijn beursprogramma rond multimodaal transport duidelijk op een belangrijke trend in te haken. Ook de geplande seminaries gaan dieper op het onderwerp in. Zo komt Vlaams minister-president Kris Peeters het project ‘Flanders Logistics’ toelichten en delen sprekers van onder meer het Vlaams Instituut voor de Logistiek en de verschillende universiteiten hun visie op de Belgische logistieke troeven en uitdagingen. Er is ook een Logistiek Praatcafé.

Tijdens de Dag van de verlader op 26 september gaat Transport & Logistics ook dieper in op China, de snelst groeiende economie van de wereld. Belgische ondernemers die met Chinese partners in zee gaan, staan vaak voor een complex logistiek verhaal. De ‘Dag van de verlader’, georganiseerd door de verladersorganisatie OTM, gaat met een reeks uiteenzettingen dieper in op de uitdagingen van zo’n Chinees avontuur.

Samen met ‘Transport & Logistics’ vindt in Antwerp Expo de beurs ‘Supply Chain Innovations’ plaats. Het gaat om een nieuw initiatief dat zich complementair aan Transport & Logistics opstelt. De beurs is gratis toegankelijk voor de bezoekers van Transport & Logistics. Supply Chain Innovations richt zich op de supply chain professional. Ruim 70 standhouders demonstreren er de belangrijkste nieuwigheden uit de sector van supply chain management.

Voor meer informatie over de twee evenementen kan met terecht op de websites www.transport-logistics.be en www.easyFairs.com/SCI-BE.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>