route21

weblog over transport en mobiliteit

Recordzomer voor Brussels Airport

Posted by marc on September 29th, 2007

Brussels Airport heeft de drukste maanden juli en augustus ooit achter de rug. Tijdens de twee maanden maakten 3,7 miljoen passagiers gebruik van de luchthaven. Dat is een stijging met 7 procent tegenover de zomer van vorig jaar. Luchthaven-topman Wilfried van Assche wijt de groei onder meer aan het grotere aanbod goedkopere vluchten en nieuwe bestemmingen die vanuit Brussel worden aangevlogen.

Ook de bezettingsgraad kende tijdens de twee zomermaanden een groei. Brussels Airport totaliseerde tijdens die periode 87 passagiers per vlucht, tegenover 84 passagiers vorig jaar. Het aantal vluchtbewegingen nam toe met 3,6 procent. Het vrachtvervoer steeg tijdens de eerste acht maanden van dit jaar eveneens met 7 procent tot 495.000 ton. Brussels Airport verwacht ook goede cijfers de rest van het jaar, ook al omdat er weer nieuwe bestemmingen bijkomen.

Dat is onder meer het geval met Jet Airways, dat van Brussels Airport zijn Europees knooppunt wil maken, maar België in India ook wil promoten als een ideale vakantiebestemming. Dat ambitieuze toekomstplan van Jet Airways moet Brussels Airport jaarlijks één miljoen extra reizigers opleveren en moet ook duizend directe en tweeduizend indirecte jobs creëren.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>