route21

weblog over transport en mobiliteit

Drukte op de wegen door herfstvakantie

Posted by marc on October 23rd, 2007

Door het begin van de herfstvakantie verwacht de automobilistenvereniging Touring verkeersproblemen. Vanaf vrijdag is er grote kans op filevorming op het Belgische wegennetwerk volgens Touring. De problemen zullen zich ook zaterdagochtend voortzetten.

Ook in andere landen zal de verkeersdrukte chaos veroorzaken. In Frankrijk wordt het vooral vrijdag druk, zaterdag verwacht Touring vooral problemen in de omgeving van Parijs. Ook in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk wordt zaterdag een filedag. Daarom raad de automobilistenvereniging aan om het vertrek even uit te stellen en pas zaterdagmiddag te vertrekken. 

Tijdens de vakantie zal woensdag 31 oktober een ‘rode dag’ worden: filevorming vanaf de middag. Dit wordt veroorzaakt door donderdag 1 november, waarop Allerheiligen gevierd wordt. Die dag zal er druk verkeer zijn in beide richtingen. Terugkeren na de vakantie zal op zondag 4 november weer files veroorzaken, vooral in België en Frankrijk. Knelpunten in Blegië zijn dan de E40 Brussel-Oostende en E411 Namen- Luxemburg. (LD)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>