route21

weblog over transport en mobiliteit

iPod luisteren op de fiets binnenkort verboden in Amsterdam?

Posted by marc on October 25th, 2007

De Nederlandse stad Amsterdam denkt erover om het beluisteren van muziek op de fiets te verbieden. Minister van Verkeer Eurlings heeft het idee intussen verworpen, maar voor de Amsterdamse wethouder Herrema blijft dit een belangrijke oorzaak van ongevallen. Volgens Eurlings zijn deze risico’s echter zeer klein. Bovendien zou de handhaving ingewikkeld zijn.

Herrema heeft echter weet van diverse (bijna-)ongelukken waarbij een iPod of een ander type muziekspeler aan de basis liggen. Dit jaar zou al één dodelijk ongeluk plaatsgevonden hebben dat vermoedelijk met een iPod te maken had. Dat gebeurde eind augustus, toen een tram een fietsende vrouw aanreed. Deze had de tram niet gezien en had ook niet gereageerd op de waarschuwingen van de tramchauffeur. Tussen de rails werd achteraf een iPod gevonden. (LD)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>