route21

weblog over transport en mobiliteit

Antwerpse evenemententram start gratis

Posted by marc on October 26th, 2007

Op zaterdag 27 oktober 2007 wordt in Antwerpen de start van de nieuwe tramlijn 6 feestelijk ingezet. Die dag reist iedereen gratis met de nieuwe tramverbinding. De nieuwe lijn, die rijdt tussen Luchtbal en Olympiade, verbindt de ene attractie met de andere en mag daarom een echte evenemententram genoemd worden. Daarbij hebben het Antwerpse stadsbestuur, De Lijn en de betrokken attracties voor een aantal speciale acties gezorgd.

Ter gelegenheid van de nieuwe tram trakteren de attracties, de stad en De Lijn met leuke kortingbonnen. Deze bonnen zitten bij de evenementengids die gevuld is met praktische info over de nieuwe tramlijn, het jaarprogramma van de attracties en de data van de leukste evenementen. De gids is te vinden bij alle attracties en verschijnt begin november in den Antwerpenaar.

Zo biedt Metropolis twee gratis bioscooptickets bij aankoop van een canned emotions en één gratis bioscoopticket bij aankoop van een geschenkdoos. Bij UGC krijgen bezoekers één ticket gratis bij aankoop van een UGC 5/7- of 7/7-kaart van vijf tickets. Bij de Vlaamse Opera levert de aankoop van een kaart voor het concert ‘Van Gloria tot A little Jazz Mass’ één gratis kaart op. Bij Aquatopia krijgt één kind gratis toegang.

De Lijn biedt één gratis rit aan met één van de nachtbussen, terwijl basketbalclub Antwerp Diamond Giants aan de actie deelneemt met één gratis ticket bij aankoop van twee tickets aan 15 euro per ticket voor wedstrijden in november, december en januari. De stad Antwerpen biedt een gratis schuifpuzzel aan bij een bezoek aan de tentoonstelling ‘Met Andere Woorden’.

De Boekenbeurs, Metropolis en De Lijn bieden tenslotte samen een dagarrangement aan. Een combinatie van de Boekenbeurs, een film en openbaar vervoer wordt aangeboden aan 13,50 euro in plaats van 18 euro. Het dagarrangement is alleen te koop via www.boekenbeurs.be.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>