route21

weblog over transport en mobiliteit

Knelpunten E313 in kaart gebracht

Posted by marc on October 29th, 2007

De Vlaamse Automobilistenbond (VAB) maakte een analyse van de mobiliteitsproblemen op de E313 Hasselt-Antwerpen. Aan de hand daarvan stelde de VAB een lijst met acht ‘knelpunten’ op. Volgens Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits zijn de opmerkingen van de VAB ‘waardevol en complementair’ met haar eigen plannen.

Afgelopen weken werd de E313 geteisterd door zware verkeersongevallen en verkeerschaos. Daardoor werden vanuit verschillende hoeken oplossingen gelanceerd. Hilde Crevits kondigde onder meer een reeks versnelde ingrepen aan. De VAB stelt nu zijn uitgebreide ananlyse voor van de problematiek en de lijst met acht knelpunten.

Belangrijkste knelpunten zijn volgens de VAB de capacititeit op de Antwerpse Ring en de aansluiting van de E34 op de E313 in Ranst. Hier vermindert de capaciteit van vier naar drie rijstroken. De VAB schuift twee belangrijke prioriteiten naar voor. De capaciteit aan de Antwerpse Ring moet verhoogd worden door extra rijstroken en de scheiding van het doorgaand en lokaal verkeer. Daarnaast moet de veiligheid op de E313 zelf verhoogd worden. Hierbij wordt de veiligheid op de op- en afritten benadrukt. (LD)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>