route21

weblog over transport en mobiliteit

Engelen op De Lijn

Posted by marc on October 31st, 2007

Met een nieuwe campagne wil De Lijn positief gedrag van reizigers in de kijker zetten. Door hen te bedanken voor hun voorbeeldig gedrag wil De Lijn reizigers aanmoedigen zich aan de basisregels van de vervoersmaatschappij te houden. Maandagochtend ging de campagne van start, toen enkele engelen op tram en bus in Antwerpen en Gent verschenen. De slogan van de nieuwe campagne luidt dan ook: ‘Ge zijt nen engel.’

De komende vier weken zullen reizigers zich aan gelijkaardige taferelen kunnen verwachten. De campagne loopt dan in Antwerpen, Gent, Hasselt, Leuven, Mechelen en Oostende. De Lijn heeft onderzoek laten uitvoeren naar wat de reiziger het meest ergert op bus of tram. Aan de hand daarvan werden 12 basisregels opgesteld in samenwerking met reizigers en chauffeurs. De ludieke actie moet nu voor de verspreiding van het reglement zorgen.

Aan de actie is ook een wedstrijd verbonden. Wie zich op bus of tram als engel laat fotograferen, maakt kans op een iPod Nano of een jaarabonnement van De Lijn. (LD)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>