route21

weblog over transport en mobiliteit

Prefab-fietstunnel tegen overlast werken

Posted by marc on October 30th, 2007

Een geprefabriceerde fietstunnel zal op 8 november op rails gezet worden en zo op zijn plaats onder de Edegemsestraat in Hove schuiven. Deze tunnel betekent voor de fietsers een veilige kruising met de drukke Edegemsestraat. De aanleg wordt uitgevoerd in opdracht van de provincie Antwerpen. Door te werken met een geprefabriceerde fietstunnel kan de hinder volgens bevoegd gedeputeerde beperkt worden tot twee weken.

In augustus startte het Antwerpse provinciebestuur met de aanleg van een fietspad van de Groenstraat in Mortsel tot de Kasteelstraat in Hove. Dit fietspad is de laatste ontbrekende belangrijke schakel van de hoofdfietsroute tussen Berchem en Kontich langs de spoorlijn Antwerpen-Mechelen. De provincie Antwerpen maakt van deze hoofdfietsroute een voorbeeldproject voor een aantal andere hoofdfietsroutes die in de provincie gepland zijn.

Om het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen, werd de fietstunnel vooraf gefabriceerd in een bouwput tegenover het station in Hove. Op 8 november zal de aannemer de tunnel op rails zetten en zo op zijn plaats onder de Edegemsestraat schuiven. Op deze manier kan de hinder voor het verkeer in de Edegemsestraat tot een tweetal weken beperkt blijven. Deze tunnel betekent voor de fietsers een veilige kruising met de drukke Edegemsestraat.

Begin 2008 zal deze tunnel, samen met het nieuwe fietspad dat wordt aangelegd van de Groenstraat in Mortsel tot de Kasteelstraat in Hove, gebruiksklaar zijn. Daarmee is de laatste belangrijke ontbrekende schakel in de hoofdfietsroute Berchem-Kontich aangepakt. Het afzetten van de Edegemsestraat gebeurt op zondagavond 4 november tot en met dinsdagavond 20 november. Er is een omleiding voorzien.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>