route21

weblog over transport en mobiliteit

Antwerpen krijgt Station Zoo

Posted by marc on October 27th, 2007

Movie: Antwerpse evenemententram start gratis

In navolging van het illustere Bahnhof Zoo in Berlijn, krijgt ook de Antwerpse Zoo een eigen station. Dat vertelde Rudy Van Eysendeyck, directeur van de Antwerpse Zoo, ter gelegenheid van de maidentrip van de Antwerpse Tram 6. Die doorkruist de hele stad van noord naar zuid en passeert ook langs het Astridplein, waar de Antwerpse Zoo is gelegen. Het metrostation Astrid zal herdoopt worden in Station Zoo.

Met de nieuwe tram, die Luchtbal in het noorden van de stad verbindt met het Kiel in het zuiden, wil de openbare vervoersmaatschappij De Lijn het Antwerpse tramnetwerk verder optimaliseren. Dat moet het de Antwerpenaars, maar ook bezoekers gemakkelijker maken om het centrum van de stad en enkele strategisch belangrijke evenementen-locaties te bereiken, zonder dat ze daarvoor de auto hoeven te nemen.

De Antwerpse verkeersschepen Ludo Van Campenhout wees er daarbij op dat uit een nieuw Vlaams mobiliteitsonderzoek is gebleken dat niet minder dan 34 procent van de Antwerpenaars minstens één keer per week de tram neemt. Van de toeristen en andere bezoekers aan de stad neemt echter amper 6 procent het openbaar vervoer. Dat zou te maken hebben met een te lange reistijd en het gebrek aan comfort.

De nieuwe tram 6 verbindt onder meer Metropolis, het Sportpaleis, de Lotto Arena, Aquatopia, het Diamantmuseum, de Elisabethzaal, de Zoo, bioscoop UGC, de Vlaamse Opera, deSingel en Antwerp Expo.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>