route21

weblog over transport en mobiliteit

SFA start luchtvaartacademie in India

Posted by marc on October 24th, 2007

De Sabena Flight Academy (SFA), de pilotenschool uit de erfenis van Sabena, start in 2009 een joint venture met de Indiase groep GMR. In de nieuwe eenheid heeft SFA een belang van 60 procent. De luchtvaartacademie wordt verbonden aan de nieuwe luchthaven van Hyderabad. SFA leidt al sinds anderhalf jaar piloten op voor verschillende Indische luchtvaartmaatschappijen.

De piloten kregen hun basisopleiding in India, maar hun praktische opleiding volgen ze in Arizona, waar SFA een trainingscentrum heeft. De nieuwe academie in Hyderabad zal volledige opleidingspakketten aanbieden voor piloten, maar ook voor ingenieurs, luchtvaartconsultants, technici, cabinepersoneel en zelfs personeel voor check-in en afhandeling.

De volgende drie jaar vergt dat een investering van 80 miljoen euro voor onder meer zes vluchtsimulatoren en gebouwen. SFA wijst erop dat het centrum van de luchtvaart tot voor kort in de westerse wereld lag, maar zich nu stilaan naar het oosten – China en India – verplaatst. In India is de liberalisering volgens de pilotenschool echter verder gevorderd en stellen zich ook geen taalproblemen.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>