route21

weblog over transport en mobiliteit

Derde startbaan voor Heathrow

Posted by marc on November 21st, 2007

In Londen zal de luchthaven van Heathrow er een derde startbaan bij krijgen. De luchthaven geldt als één van drukste ter wereld. Minister van Transport Ruth Kelly zegt dat de uitbreiding noodzakelijk is om de Britse economie verder te helpen groeien en om de status van de luchthaven te vrijwaren.

Tot nu toe functioneerde de luchthaven te lang op bijna-maximum capaciteit, wat vaak voor extreem lange wachttijden zorgde. Met de komst van de derde startbaan kan de luchthaven het hoofd bieden aan nog meer luchtverkeer en wordt de druk op de twee bestaande startbanen verlaagd.

Momenteel staat de Britse luchthaven in voor de tewerkstelling van 170.000 personeelsleden. In de luchthaven passeren niet alleen zeer veel passagiers maar gaan ook jaarlijks voor miljoenen ponden aan exportproducten het vliegtuig op. (LD)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>