route21

weblog over transport en mobiliteit

Franse treinen vertrekken weer

Posted by marc on November 23rd, 2007

In de loop van komend weekend zal het Franse spoorverkeer weer op gang komen. Geleidelijk aan zullen de treinen weer op hun normale uren vertrekken. Dit meldde de directie van de Franse spoorwegen donderdag, na de negende opeenvolgende stakingsdag. Het personeel van het Franse treinverkeer was in staking omdat het niet akkoord ging met de hervorming van het pensioenstelsel.

De meeste personeelsleden van het spoorverkeer stemde in met het verbeken van de stakingen. De vakbonden hadden hun leden gevraagd het werk weer op te nemen. De reden voor de herneming van het werk is dat de onderhandelingen tussen directie, vakbonden en overheid goed beginnen op te schieten.

De TGV’s tussen Parijs en andere regio’s in Frankrijk zullen terug normaal rijden. De internationale lijnen naar Groot-Brittannië, België, Duitsland en Zwitserland zullen ook weer in gebruik genomen worden. In Parijs hoopt de vervoersmaatschappij op een aanzienlijke verbetering, vooral op de lijnen naar de voorsteden. (LD)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>