route21

weblog over transport en mobiliteit

Eerste vrachtwagen op vloeibaar gas goedgekeurd

Posted by marc on November 28th, 2007

Volgende week kan in Nederland de eerste vrachtwagen op vloeibaar gas de weg op. De keuringsdienst Kiwa Gastee rondde de keuringsprocedure af en ook de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) gaf zijn goedkeuring. Voor de bouw en het ontwerp van de truck werkten Mercedes Benz en Rolande Ing samen.

Transporteur Vos Logistics is ondertussen van plan ongeveer 200 vrachtwagens om te bouwen tot ze geschikt zijn om aangedreven te worden op vloeibaar gas. Deze brandstof biedt het voordeel dat er meer kilometers per tank mee gereden kunnen worden in vergelijking met samengeperst aardgas. Een ander voordeel is de verminderde Co2 uitstoot per afgelegde kilometer.De kosten voor de brandstof zijn lager en de motor is tot 70 procent stiller dan een dieselmotor.

Vos Logistics bouwt nu zelf een tankstation op zijn terreinen in Oss. Rolande Ing kondigde aan ook een aantal van die tankstations te willen bouwen, goed om tweeduizend vrachtwagens van vloeibaar gas te voorzien. (LD)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>