route21

weblog over transport en mobiliteit

Openbaar vervoer in Brussel wordt duurder

Posted by marc on November 29th, 2007

Vanaf februari volgend jaar zal de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB de tarieven voor bus, tram en metro verhogen. Behalve voor de schoolabonnementen en het nachtnet Noctis zullen reizigers voortaan meer moeten betalen voor een ritje.

Een enkel ticket dat niet in het voertuig gekocht wordt zal vanaf dan 1.70 euro kosten, in plaats van 1.50 daarvoor.De prijs van een tienrittenkaart stijgt van 11 euro naar 11.50 euro. Een vijfritten kaart zal 30 cent duurder worden, van 6.70 euro naar 7 euro. Een kaart die drie dagen geldig blijft zal vanaf februari 6.5 euro kosten, voorheen 9 euro.

Op het einde van de zomer van 2008 zal de MIVB een nieuw systeem lanceren, Mohib. Reizigers die dat systeem zullen gebruiken zouden de prijsstijgingen minder uitgesproken zijn, aldus de MIVB. De Brusselse regering gaf reeds groen licht voor de nieuwe tarieven. (LD)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>