route21

weblog over transport en mobiliteit

Brussels Airlines is niet te koop

Posted by marc on November 22nd, 2007

De raad van bestuur van SN Airholding, de holding boven Brussels Airlines, ontkent dat de luchtvaarmaatschappij in onderhandeling zou zijn omtrent de verkoop van een derde van haar kapitaal aan het Indische Jet Airways. Het management van Brussels Airlines gaat echter wel onderzoeken tot welke internationale luchtvaartalliantie de luchtvaartmaatschappij het best kan toetreden.

De voormalige aandeelhouders van Virgin Express, met aan het hoofd Richard Branson, zouden plannen koesteren in die zin. Virgin Express fuseerde met Sabena-opvolger SNBA tot Brussels Airlines. De Virgin-tak bezit nog 29,9 procent van het kapitaal van Brussels Airlines. De rest zit bij onder meer bij Tractebel, Fortis, UCB, Solvay, Dexia, GBL en KBC. Volgens voorzitter Etienne Davignon berust de informatie op een kwakkel.

Het management van Brussels Airlines zal wel onderzoeken tot welke luchtvaartalliantie ze het best kan toetreden. Het gaat daarbij om Skyteam (Aeroflot, Air France-KLM, Continental Airlines, Delta, Korean Air en Northwest Airlines), Star Alliance (Air Canada, BMI, Lufthansa, Singapore Airlines, United Airlines, US Airways en Swiss) en One World (American Airlines, British Airways, Finnair, Japan Airlines, Iberia en Quantas). Een beslissing wordt tegen volgende lente verwacht.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>