route21

weblog over transport en mobiliteit

Oostende vreest vertrek Egyptair Cargo

Posted by marc on November 25th, 2007

De luchthaven van Oostende vreest dat luchtvaartmaatschappij Egyptair Cargo naar Frankfurt zal verhuizen. Egyptair Cargo voert vanuit Egypte vooral verse groenten en fruit aan voor zowel België, Oost-Europa als Groot-Brittannië. De vrachtmaatschappij verzorgt wekelijks drie vluchten vanop Oostende, maar kiest nu de luchthaven van Hahn in Frankfurt als Europese hub.

Wat de gevolgen zijn voor de Oostendse luchthaven is nog niet duidelijk. Indien Egyptair Cargo had zijn vluchten op Oostende al van drie per dag naar drie per week teruggeschroefd. Een aantal activiteiten was al overgeheveld naar Hahn. Indien Egyptair Cargo daadwerkelijk Oostende verlaat, zou dit op jaarbasis een verlies van 10.000 ton tot 14.000 ton vracht kunnen betekenen.

Egyptair is een belangrijke klant van de Oostendse luchthaven en luchthavenmanager Gino Vanspauwen geeft dan ook toe dat een vertrek een ernstige aderlating zal betekenen voor de luchthaven. De Oostendse luchthaven hoopt dan ook dat Egyptair vluchten blijft organiseren naar Oostende, dat daarbij naast het Duitse Hahn een tweede Europese bestemming zou blijven voor de luchtvaartmaatschappij.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>