route21

weblog over transport en mobiliteit

Jetairfly neemt onderhoud in eigen handen

Posted by marc on December 22nd, 2007

Jetairfly, de Belgische luchtvaartmaatschappij van de Duitse toerismegroep TUI, gaat voortaan het onderhoud van zijn vloot zelf uitvoeren. Het moederbedrijf TUI richt daarvoor in Zaventem en Schiphol ateliers op. Jetairfly heeft een vloot van tien toestellen, vooral Boeings 737. Tot nu toe werd het onderhoud uitgevoerd door Sabena Technics. Ook Brussels Airlines gaat voortaan het dagelijks onderhoud van zijn Boeing-toestellen in eigen handen nemen.

De eigen onderhoudsactiviteiten Jetairfly zouden naar eigen zeggen eind maart worden opgestart. De vliegtuigmaatschappij is bezig met de rekrutering. Daarvoor worden ongeveer vijftig mensen gezocht. Ook Brussels Airlines zal voortaan zijn Boeing-vloot gedeeltelijk zelf onderhouden. Voor het onderhoud van de Airbus-toestellen verlengt Brussels Airlines het contract met Sabena Technics voor een periode van drie jaar verlengd.

Sabena Technics, dochter van het Franse TAT Industrie, kon het verlies wel compenseren door nieuwe akkoorden af te sluiten met Thomas Cook Airlines Belgium, Cyprus Airways, Afriqiya, LTE en Corsairfly. Sabena Technics heeft met Brussels Airport, de exploitant van de luchthaven, afgesproken om Hangar 40, die in mei vorig jaar helemaal afbrandde, te herbouwen. De nieuwe hangar moet in 2009 in gebruik genomen worden.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>