route21

weblog over transport en mobiliteit

Antwerpse haven realiseert 8 procent groei

Posted by marc on December 30th, 2007

De Antwerpse haven verwacht een eindcijfer van 181,5 miljoen ton goederenbehandeling voor 2007 of een groei van meer dan 8 procent in vergelijking met de 167 miljoen ton van 2006. Het stukgoed is volgens het Antwerpse havenbedrijf de motor van die trafiekstijging, met opnieuw een sterke toename bij de containers. Daar ligt de groei dubbel zo hoog dan in de globale trafiek.

De behandeling van roro stijgt met 14,7 procent tot 4,44 miljoen ton. De afvoer neemt met bijna 20 procent toe, terwijl de aanvoer met 10 procent groeit. Het voorbije jaar werden 321.000 auto’s aangevoerd en 621.000 auto’s uitgevoerd. Dat is een stijging in de trafiek met 6 procent. Conventioneel stukgoed is met meer dan 7 procent gestegen tot 19,8 miljoen ton, met een toename in aanvoer met 27,8 procent. De afvoer loopt terug met 11 procent.

Volgens het Antwerpse havenbedrijf groeit de containerbehandeling dubbel zo sterk als de globale trafiek, met een toename van meer dan 16 procent tot 94 miljoen ton. In TEU groeit het containerverkeer eveneens met 16 procent tot meer dan 8 miljoen TEU. Op het Deurganckdok werd bijna 1,6 miljoen TEU overgeslagen. Dat betekent een stijging met 87 procent in vergelijking met het jaar voordien.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>