route21

weblog over transport en mobiliteit

VLM Airlines in handen van Air France-KLM

Posted by marc on December 26th, 2007

Luchtvaartmaatschappij VLM Airlines wordt overgenomen door de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep Air France-KLM. VLM Airlines werd opgericht in 1993 en vliegt op twaalf bestemmingen. Daarbij zijn er dagelijks meer dan honderd vluchten naar de luchthaven London City. VLM mag een derde van de landingstijden op de Londense luchthaven gebruiken en was daardoor een aantrekkelijke overnameprooi.

Door de overname zou één van de grootste regionale luchtvaartmaatschappijen in Europa ontstaan. VLM Airlines zal binnen het consortium samenwerken met CityJet, een onderdeel van Air France dat eveneens vanop London City actief is. Er is ook sprake van dat VLM Airlines zal samengevoegd worden met KLM City Hopper en Air France Régional, twee regionale dochters van het consortium.

Vorig jaar vervoerde VLM Airlines 626.000 passagiers naar bestemmingen in België, Nederland, Duitsland, Luxemburg en Groot-Brittannië. Dit jaar zullen ongeveer 700.000 passagiers met VLM Airlines vliegen. De vloot van VLM Airlines bestaat uit 21 Fokker-toestellen. Maar die Nederlandse vliegtuigbouwer is al meer dan een decennium failliet, waardoor de reparatie en vervanging van de toestellen steeds problematischer zou worden.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>