route21

weblog over transport en mobiliteit

Vliegtuig maakt buiklanding op Heathrow

Posted by marc on January 17th, 2008

Een vliegtuig van British Airways heeft donderdag bij de landing op de Londense luchthaven Heathrow een buiklanding gemaakt. Vlucht BA038 uit Peking raakte de grond voor het begin van de landingsbaan en brak zijn landingsgestel.

Bij het naderen van Heathrow zette de Boeing 777 de landing te vroeg in en raakte voor de landingsbaan al de grond. Daarbij schoof hij verder en kwam op luttele meters van een drukke verkeersweg tot stilstand. Volgens een werknemer van de luchthaven was het vliegtuig al vroeg alle kracht kwijt, maar is de piloot er toch in geslaagd het toestel over wegen en drukbevolkte wijken in het westen van Londen te leiden vooraleer te landen.

Willie Walsh, de baas van British Airways, prees het personeel voor de ‘uitstekende job’, maar gaf geen uitleg over de oorzaak van de noodlanding. Volgens Scotland Yard is er geen sprake van een terreuractie.

Alle passagiers werden onmiddellijk geëvacueerd via de glijbanen. Dertien mensen raakten licht gewond en vijf verkeerden in shocktoestand. Door het ongeval liepen heel wat vluchten vertraging op, onder andere ook de gecharterde Boeing 747 waarmee premier Gordon Brown naar Peking zou vliegen.


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>