route21

weblog over transport en mobiliteit

Jetairfly krijgt beperkte vergunningsverlenging

Posted by marc on May 13th, 2007

Jetairfly, dochterbedrijf van touroperator Jetair, heeft van het Directoraat-Generaal van de Luchtvaart (DGL), slechts een vergunningsverlenging van zes maand gekregen. Normaal geldt een verlenging voor een periode van twee jaar. Er wordt geëist dat de luchtvaartmaatschappij van de Jetair-groep haar organisatie beter aanpast aan haar sterk toegenomen activiteiten. Jetairfly zegt echter gerust te zijn in de afloop van de zaak en benadrukt dat er van een veiligheidsrisico geen sprake is.

Jetairfly (TUB Airlines Belgium) startte in maart 2004 met vijf Boeings en 309 personeelsleden. Op dit ogenblik telt de maatschappij 550 medewerkers en tegen het einde van deze zomer zal de vloot uit tien toestellen bestaan. Jetairfly zegt dat zijn organisatie zeer goed draait, maar door de sterke expansie ook kwetsbaarder is geworden. Inmiddels werden al enkele aanpassingen doorgevoerd, maar Jetairfly wordt vooral geconfronteerd met een tekort aan vliegend personeel en een laattijdige levering van vliegtuigen.

Jetairfly zou naar eigen zeggen een direct nood hebben aan vijf piloot-commandanten. Een woordvoerder geeft toe dat er geregeld piloten vertrekken naar andere luchtvaartmaatschappijen, meestal om financiële redenen. In de pilotenwereld wordt echter opgemerkt dat het verloop bij Jetairfly niet groter is dan bijvoorbeeld Brussels Airlines. Jetairfly is op het vlak van capaciteit na Brussels Airlines de grootste Belgische luchtvaartmaatschappij voor passagiersvervoer.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>