route21

weblog over transport en mobiliteit

Passagiersaantal op Brussels Airport stijgt met 7 procent

Posted by marc on January 18th, 2008

In 2007 hebben meer dan 17,8 miljoen passagiers gebruik gemaakt van de luchthaven Brussels Airport. Dit is een stijging met 7 procent in vergelijking met 2006. Dat heeft Brussels Airport vandaag bekendgemaakt.

De korte afstandslijnvluchten stegen met 3 procent en vertegenwoordigden 11,5 miljoen passagiers. Het vakantieverkeer groeide met 6 procent, tot 4,2 miljoen reizigers, voornamelijk dankzij JetairFly, Thomas Cook en andere buitenlandse chartermaatschappijen. Het lange afstandsverkeer vertegenwoordigde 1,5 miljoen reizigers, of een groei met 23 procent.

Ook het vrachtverkeer in Brussels Airport kende een groei, een stijging van 8,9 procent in 2007, tot 783.727 ton behandelde vracht.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>