route21

weblog over transport en mobiliteit

Prijsstijging van vervoersbewijzen de Lijn

Posted by marc on January 24th, 2008

Vanaf 1 februari wordt een biljet in voorverkoop van De Lijn in sommige gevallen de helft goedkoper dan een rechtstreekse aankoop bij de chauffeur. Bij het opstappen zal een doorsnee biljet voortaan 1,60 euro kosten, terwijl dat in voorverkoop 1,20 euro blijft. Dat heeft De Lijn vandaag bekendgemaakt.

 

“Met deze prijsaanpassing willen we de voorverkoop van vervoerbewijzen voort stimuleren. Door minder te verkopen op het voertuig winnen we tijd en kunnen we stipter rijden”, zegt Ingrid Lieten, directeur-generaal van De Lijn.
Concreet zal een biljet op het voertuig 1,60 euro kosten voor een rit van één of twee zones en 2,70 euro voor een rit van drie zones of meer. Nu is dat nog respectievelijk 1,50 euro en 2,50 euro. Een lijnkaart met 10 ritten kost in voorverkoop 8 euro (0,8 euro per rit).

Vanaf 1 februari worden ook de abonnementen duurder. De prijs van de abonnementen stijgt met 1,74 procent, daarmee volgen ze de index van consumptieprijzen. De tarieven voor sociale abonnementen blijven ongewijzigd.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>