route21

weblog over transport en mobiliteit

Autosalon trekt minder bezoekers

Posted by marc on January 28th, 2008

Zondagavond omstreeks 18.00 uur heeft het 86ste Auto- en Motorsalon van Brussel zijn deuren gesloten. Het salon kon dit jaar rekenen op 651.000 bezoekers, zo heeft organisator Febiac zondag bekendgemaakt. Dat zijn er bijna 75.000 minder dan tijdens het vorige “traditionele” autosalon in 2006 (725.000).

Febiac-woordvoerder Joost Kaesemans gaf eerder al een aantal mogelijke verklaringen voor de lagere bezoekerscijfers. Veel kandidaat-kopers stappen volgens hem onmiddellijk naar een autodealer in hun buurt en komen niet meer op het salon langs. Daarnaast blijkt het milieuthema en de promotie rond de ecologische auto de burger minder aan te spreken. De automerken waren dit jaar ook minder gul met gratis toegangskaarten, aldus Kaesemans. Toch blikt Febiac tevreden terug op de editie 2008. De organisatie verliep vlekkeloos, meent Febiac.

Het Autosalon veroorzaakte geen grote verkeerschaos rond de Heizelsite of op de Brusselse ring en ook grote parkeerproblemen bleven uit. Daarnaast is het Salon er volgens Febiac in geslaagd om extra aandacht te trekken voor milieuvriendelijke voertuigen en nieuwe technologieën die voertuigen schoner en zuiniger maken.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>