route21

weblog over transport en mobiliteit

6,5 miljoen voertuigen in Liefkenshoektunnel

Posted by marc on February 8th, 2008

De Liefkenshoektunnel rondde vorig jaar de kaap van 4 miljoen auto’s en bijna 2,5 miljoen vrachtwagens. Daarmee is de tunnel aardig op weg om de recordcijfers van 2004 en 2005 te breken.

Het feit dat steeds meer bestuurders de weg naar de Liefkenshoektunnel vinden, heeft volgens Marc Plehiers, directeur van de nv Liefkenshoektunnel, verschillende oorzaken. “Tijdens de heraanleg van de Ring leerden veel bestuurders onze tunnel kennen. We behouden tot vandaag een stuk restverkeer van deze werkzaamheden. We merken ook dat er steeds meer trafieken zijn in het Deurganckdok, wat zich ook hier doet gevoelen.” Plehiers heeft geen angst van het succes van de tunnel. “Er dreigt nog lang geen verzadiging. Vergeleken met de Kennedytunnel, waar dagelijks 140.000 voertuigen over drie rijstroken passeren, zouden wij er 80.000 tot 90.000 kunnen verwerken. Op werkdagen hebben we er nu 25.000. Er is dus nog marge.”

In 2009 is de tunnel afbetaald. “Vanaf dan tot 2024 worden de middelen uit de tolgelden heraangewend ten gunste van de regio, of zeg maar ten gunste van het Masterplan”, besluit Plehiers.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>