route21

weblog over transport en mobiliteit

Nieuwe autokeuringregel van start

Posted by marc on February 12th, 2008

Voor het eerst hebben voertuigeigenaars die aan de criteria voldoen, een attest voor twee jaar gekregen. Sinds mei 2007 kunnen voertuigeigenaars aanspraak maken op een nieuwe regeling in de technische autokeuring.

Wanneer het voertuig geen zes jaar oud is, geen 100.000 kilometer op de teller heeft, tijdig voor de keuring aangeboden wordt en een groen keuringsbewijs krijgt, hoeft de eigenaar het jaar daarop niet meer terug te komen. Het was een van de hervormingen van de vorige minister van Mobiliteit, Renaat Landuyt (SP.A).
Vorig jaar kwamen 456.686 voertuigen van jonger dan zes jaar daarvoor in aanmerking en voldeden 294.525 daarvan aan alle criteria. Zij zijn voor twee jaar gerust.

‘Deze vrijstelling mag geen vrijgeleide zijn om uw auto niet meer te onderhouden’, waarschuwt Martin van Houtte, directeur van de Goca, de koepel van de erkende keuringscentra.
De technische autokeuring bestaat dit jaar 75 jaar.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>