route21

weblog over transport en mobiliteit

Antwerp Shiprepair heeft niets te vrezen

Posted by marc on May 20th, 2007

Hoewel het scheepsherstellingsbedrijf Antwerp Shiprepair failliet is verklaard, is de toekomst van het bedrijf en de tewerkstelling van het personeel verzekerd. Dat hebben de aangestelde curatoren tijdens een ondernemingsraad aan het personeel laten weten. Zij stelden dat de kandidaat-overnemers staan te drummen, zodat er niet wellicht niet voor een rampscenario moet worden gevreesd.

Het scheepsherstellingsbedrijf Antwerp Shiprepair werd door de rechtgank van koophandel in Antwerpen failliet verklaard. Daardoor dreigden 630 personeelsleden hun baan te zullen verliezen. De rechter stelde de advocaten Annemie Moens en Peter Verstraeten als curator aangesteld. Zij moeten uitzoeken welke toekomstmogelijkheden het bedrijf nog heeft. Vorige maand bleek dat Antwerp Shiprepair met zware financiële problemen kampte.

De bestuurders Harrie Van Achteren en Guy Smolderen bleken het bedrijf de voorbije jaren systematisch leeggezogen te hebben. Zij zouden in totaal 10 miljoen euro uit Antwerp Shiprepair hebben gehaald. Daarnaast zijn er ook nog openstaande schulden aan belastingen en sociale zekerheid. De betrokken bestuurders werden gearresteerd. Het orderboek van Antwerp Shiprepair is echter goedgevuld.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>