route21

weblog over transport en mobiliteit

Green Propulsion werkt aan hybride sportcoupé

Posted by marc on March 17th, 2008

Het bedrijf Green Propulsion uit Luik hoopt midden volgend jaar een sportcoupé met een hybride motor op de markt te kunnen brengen. Op dit ogenblik wordt aan een prototype van de Impéria gewerkt. Green Propulsion hoopt jaarlijks vijfentwintig tot honderd wagens per jaar te kunnen bouwen. Het bedrijf zegt zich te richten op wagenliefhebbers die sportief willen rijden en toch de natuur willen respecteren. Het Luikse bedrijf heeft op dit ogenblik zes medewerkers.

Met de Impéria wordt verwezen naar de geschiedenis van de Belgische auto-industrie. In 1904 begon Impéria in Luik met de bouw van sportieve, prestigieuze wagens en het merk was, zeker tot de tweede wereldoorlog, bijzonder populair onder autoliefhebbers. In 1934 nam Impéria zelfs het legendarische Antwerpse merk Minerva over. In 1958 verdween echter ook Impéria van de markt.

De motor voor de nieuwe Impéria – een hybride tweeliter viercylinder – wordt geleverd door het Duitse bedrijf Weber. In hybride stand trekt de wagen in minder dan vijf seconden naar honderd kilometer per uur. Op zuiver elektrische aandrijving gebeurt dat in iets meer dan zeven seconden. De Impéria zal de liefhebber ongeveer 85.000 euro kosten. Er zouden zich al een vijftigtal geïnteresseerden hebben gemeld.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>