route21

weblog over transport en mobiliteit

VLM vreest Londense capaciteitsproblemen

Posted by marc on March 21st, 2008

Luchtvaartmaatschappij VLM Airlines vreest voor een capaciteitsprobleem op London City Airport. Dat zegt Johan Vanneste, topman van de Vlaamse luchtvaartmaatschappij. Sinds VLM Airlines is overgenomen door Air France-KLM, heeft de Vlaamse maatschappij samen met zijn partner CityJet, dochter van de Frans-Nederlandse fusiegroep, een meerderheid van het vliegverkeer van en naar London City Airport in handen.

Volgens Vanneste moet dat capaciteitstekort dit jaar weggewerkt worden. De VLM-topman voert daarbij aan dat de snelle in- en uitstroom van de Londense luchthaven moet hersteld worden. Verder zegt VLM Airlines te willen besparen door een online verkoop van tickets te organiseren. De maatschappij onderzoekt ook de mogelijkheid om via mobiele telefoons in te checken.

Het is inmiddels vijftien jaar geleden dat de Vlaamse Luchttransport Maatschappij (VLM) zijn eerste vlucht uitvoerde van de Antwerpse luchthaven naar Londen. Nu vervoert de VLM driekwart miljoen passagiers per jaar en omvat de vloot achttien Fokker-turboprops en één Fluisterjet. VLM is ook de enige buitenlandse maatschappij die vluchten verzorgt in Groot-Brittanië zelf. (HJL)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>