route21

weblog over transport en mobiliteit

Yang Ming opent Antwerps filiaal

Posted by marc on May 23rd, 2007

Rederij Yang Ming Marine Transport uit Taiwan opent een filiaal in Antwerpen. Dat heeft het bedrijf zopas bekend gemaakt. Het filiaal is een joint venture tussen Yang Ming en Royal Burger Groep en moet de klanten van de rederij in België een betere service aanbieden. Yang Ming is na Evegreen de grootste rederij van Taiwan. Ze bezit 94 schepen, waaronder 81 containerschepen.

Het filiaal zal opereren onder de naam Yang Ming Belgium. De schepen van de Taiwanese rederij lopen in de haven van Antwerpen aan tijdens hun reizen tussen Azië en Europa en tussen Europa en de Amerikaanse oostkust. Yang Ming boekte vorig jaar een omzet van bijna 2,4 miljard euro en een nettowinst van 26 miljoen euro. In België zal geopereerd worden onder de naam Yang Ming Belgium.

De rederij wijst erop dat de buitenlandse handel van België vorig jaar met tien procent is gestegen. Het Belgische filiaal moet volgens Yang Ming de kwaliteit van zijn dienstverlening garanderen en zijn activiteiten in Nederland, België en Luxemburg integreren.De rederij maakt onder meer deel uit van de CKYH Alliance, een groep die verder ook Coscon, K-Line en Hanjin Shipping omvat.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>