route21

weblog over transport en mobiliteit

De Lijn wil meer vrouwen en allochtonen inlijven

Posted by marc on April 17th, 2008

De Lijn wil tegen eind 2010 minstens 762 jobs laten invullen door vrouwen en allochtonen. Daarom lanceert de vervoermaatschappij op 17 april de rekruteringscampagne ‘Word een gezicht van De Lijn’. Volgens de vervoermaatschappij komt een meer divers personeelsbestand zowel de reizigers als het bedrijf ten goede.

De Lijn is van oordeel dat haar personeel een afspiegeling van de maatschappij moet zijn. Om die doelstelling te kunnen bereiken zijn er meer vrouwen en allochtonen nodig. “Meer diversiteit op de werkvloer leidt ook tot een kruisbestuiving van verschillende invalshoeken, en dus tot meer creativiteit”, meent Ingrid Lieten, directeur-generaal van De Lijn.

Vlaams minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt vult aan dat meer diversiteit ook gewoonweg een economische noodzaak is, door de groeiende schaarste op de arbeidsmarkt. “Vandaag al zouden heel wat bussen en trams niet uitrijden als we helemaal geen vrouwelijke of allochtone chauffeurs hadden.” De Lijn zal met een televisiespot zijn campagne op gang brengen. (LA)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>