route21

weblog over transport en mobiliteit

Meer geldautomaten in grote treinstations

Posted by marc on April 18th, 2008

De stations van Brussel-Centraal en Mechelen worden heel binnenkort uitgerust met geldautomaten. Dat is vandaag al het geval in acht andere grote stations. In totaal komen er geldautomaten in een veertigtal stations. Dit aanbod komt er na een akkoord tussen de NMBS en Fortis en beantwoordt aan de behoeften van de reizigers en andere bezoekers van het station, meldt de NMBS.

Brussel-Zuid meest gebruikte

Begin 2006 nam Fortis haar eerste geldautomaat in gebruik in het station Brussel-Zuid. Niet toevallig voert die ook de lijst aan van meest gebruikte automaten in België (meer dan 16.000 transacties in maart 2008). In de top 5 van de meest gebuikte externe geldautomaten van Fortis staan er trouwens vier in een station. De grote treinstations met hun talrijke reizigers en bezoekers vormen een ideale plaats om dit type dienstverlening aan te bieden.

Tot hiertoe werden acht stations uitgerust met geldautomaten: Brussel-Zuid, Antwerpen-Centraal (van een andere bankinstelling), Antwerpen-Berchem, Brugge, Gent-Sint-Pieters, Leuven, Namen en Ottignies. De lijst van grote stations met geldautomaten zal nu snel uitbreiden: eerst Brussel-Centraal en Mechelen, weldra gevolgd door de stations van Oostende, Hasselt en Bergen. (LA)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>