route21

weblog over transport en mobiliteit

Atheneum biedt opleiding internationaal transport

Posted by marc on April 22nd, 2008

Het Koninklijk Atheneum van Zaventem biedt leerlingen van het zevende jaar TSO een nieuwe opleiding aan: Internationaal transport en goederenverzending’.  Het Koninklijk Atheneum speelt daarmee in op de uitbreiding en evolutie in de sector. Bedrijven stellen hogere eisen. De regio profileert zich steeds meer als centrum voor logistieke activiteiten.

CMR-vrachtbrief, TIR-reglementering, ADR-vervoer, magazijninrichting, stockagetechnieken, voorraadbeheer: het zijn begrippen uit de sector die geen geheimen meer zullen kennen voor wie de spiksplinternieuwe opleiding volgt. ‘Werkloosheid en luchthaven zijn begrippen die niet meer samen horen’, meent Serge Algoet. ‘Werkgevers klagen steen en been dat ze onvoldoende kandidaten vinden om de vacatures in te vullen. Wie goed is voorbereid, heeft verzekerde toekomstperspectieven.’

De school blijkt de enige in de regio te zijn die deze opleiding aanbiedt. (LA)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>