route21

weblog over transport en mobiliteit

Wegcontroles drugs te omslachtig

Posted by marc on April 21st, 2008

De achttien politiezones en de wegpolitie in Limburg houden dit weekend tot maandagochtend in april de grootste Slim-actieweekend ooit, met gecombineerde controles op alcohol, drugs en snelheid. De drugstesten nemen veel tijd in beslag en zijn volgens gouverneur Steve Stevaert te omslachtig. Hij vraagt dat de procedures vereenvoudigd worden.

Van het aantal op drugs geteste personen was vorig jaar meer dan de helft positief. In 2008 is het percentage positieve bestuurders gestegen van 5,46 procent naar 6,23 procent. Maar dat is wel lager dan het gemiddelde van 2007 (7,1 pct). Een op drie moest zijn rijbewijs inleveren.

Zondag 20 april rond 00.30 uur stond de politie in de Waterstraat in Munsterbilzen. De politiecontrole in Munsterbilzen kreeg het bezoek van Stevaert, gedeputeerde van verkeer Hilde Claes en van het parket. Volgens Stevaert zijn sommige bizarre ongevallen aan drugs te wijten en daarom moeten volgens de gouverneur de procedures vereenvoudigd worden.

‘Het aantal positieve gevallen steeg in 2007. Bovendien is er een opvallend verschil met de resultaten van de BOB-eindejaarscampagne. Gemiddeld stelt de politie 3 tot 4 procent minder positieve gevallen vast tijdens BOB-campagne dan tijdens de Slim-actie het hele jaar door. We moeten blijven hameren op communicatie om het misverstand uit de wereld te helpen dat rijden en drinken alleen tijdens eindejaar niet kan’, zegt Claes. (LA)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>