route21

weblog over transport en mobiliteit

Kanaalfeesten tegen verbreding van Schipdonkkanaal

Posted by marc on April 28th, 2008

In Zomergem waren er zopas Kanaalfeesten uit protest tegen de verbreding van het Schipdonkkanaal. De haven van Zeebrugge wil langs het Schipdonkkanaal grote duwvaartschepen naar het binnenland laten varen. De vzw ‘t Groot Gedelf is hier niet blij mee. Met de Kanaalfeesten wil de vzw de natuurlijke schoonheid van het gebied rondom het Schipdonkkanaal onder het publiek brengen.

De omwonenden van het kanaal hebben schrik dat het typische landschap onder het bredere kanaal zal lijden. Langs het Schipdonkkanaal loopt namelijk een drukbezochte wandel- en fietsroute. De buurtbewonders vrezen voor onteigeningen en waardeverminderingen van gronden en ontroerend goed.

Groen! steunt de acties tegen de verbreding en uitdieping van het Schipdonkkanaal. “Het project betekent een onaanvaardbare aanslag op het landschap van deze mooie streek en de leefbaarheid van vele kernen”, aldus Vlaams parlementslid Jef Tavernier. Gino De Craemer (N-VA) noemt de verbreding van het verbindingskanaal echter “de beste oplossing om de mogelijkheden van de haven van Zeebrugge optimaal te benutten en haar toekomst veilig te stellen.” (LA)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>