route21

weblog over transport en mobiliteit

Onder Antwerpen lokt 66.000 bezoekers

Posted by marc on May 26th, 2007

Naar schatting 66.000 mensen hebben het evenement Onder Antwerpen, een initiatief van de NMBS-Groep om geïnteresseerden de Antwerpse noord-zuidverbinding met de trein te laten ontdekken. Zowat 33.000 van de in totaal 66.000 bezoekers hebben van deze gelegenheid gebruikt gemaakt om op gratis met de trein door de nieuwe spoortunnel te rijden tussen Antwerpen-Centraal en Antwerpen-Luchtbal.

treintunnel1x.jpg

Eerder al had de NMBS-Groep bezoekers al te voet door de noord-zuidverbinding laten wandelen, maar dit keer kon men met de trein gratis de nieuwe spoortunnel ontdekken. Door deze nieuwe spoorinfrastructuur van Infrabel, de beheerder van het Belgische spoorwegnet, rijden er sinds 26 maart al treinen onder Antwerpen-Centraal van en naar het noorden van Antwerpen.

treinantwerpen.jpg

Zowel binnenlandse als internationale treinen kunnen gebruik maken van de nieuwe 3,8 km lange spoortunnel. Ruim 34.000 bezoekers van Antwerpen-Centraal stapten gedurende twee dagen de trein op om het traject te verkennen. De anderen hielden het bij een bezoek aan het gloednieuwe winkelcentrum. “De winkeliers waren zeer tevreden met de grote opkomst en belangstelling,” aldus de NMBS-Groep.

Veel Antwerpenaars maakten van het evenement gebruik om kennis te maken met het nieuwe winkelaanbod. “Voor de meeste handelaars was de opening dan ook een schot in de roos,” aldus nog de spoorwegmaatschappij. “Op sommige locaties viel trouwens ook de meertaligheid van de klanten op.” De juweliers reageerden nog voorzichtig, maar waren opgetogen over het grote aantal bezoekers.

Zij rekenen op het multiplicatoreffect van de mond aan mond reclame en de opening van de aanpalende juweliers. De verantwoordelijke van de supermarkt was laaiend enthousiast. Hij ontving in de loop van het weekend meer dan 10.000 mensen in zijn zaak waarvan één op vier een aankoop deed.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>