route21

weblog over transport en mobiliteit

Ferryways in moeilijke papieren

Posted by marc on June 15th, 2007

Rederij en stouwerij Ferryways, de belangrijkste vrachtvervoerder in de Oostendse haven, dreigt failliet te gaan. De activiteiten van het bedrijf zijn al stilgelegd. Ferryways, zopas overgenomen door de Antwerpse maritieme groep Cobelfret, baat lijnen uit tussen Oostende en Groot-Brittannië. Na de overname bleken er echter grote financiële problemen te zijn. De banken blokkeerden hun betalingen en in de Britse havens werd niet meer gelost voor Ferryways.

Ferryways, een rederij die vaart tussen Oostende en de Britse havens van Tilbury, Ipswich en Immingham, werd enkele geleden overgenomen door de Antwerpse rederij Cobelfret Group. De Cobelfret Groep – die 1.500 mensen in dienst heeft- is al actief vanuit Zeebrugge, Antwerpen en Vlissingen. Cobelfret versterkt door haar overnames haar positie op de shortsea-markt tussen Groot-Brittannië en het Europese vasteland.

Maar na de overname stelde Cobelfret vast dat Ferryways met grote financiële problemen kampte. Nadat de banken de betalingen blokkeerden en in de Britse havens niet meer werd gelost, werden ook in Oostende alle activiteiten gestopt. De vakbonden hadden nochtans gehoopt dat de overname een nieuwe toekomst zou betekenen voor Ferryways. Bij Ferryways werken een honderdtal mensen. Over hun toekomst is geen zekerheid.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>