route21

weblog over transport en mobiliteit

Cobelfret denkt aan malversaties

Posted by marc on June 16th, 2007

De Antwerpse rederij Cobelfret beweert dat er bij Ferryways, zijn nieuwe dochter, in het verleden heel wat malversaties zijn gebeurd. Cobelfret nam de Oostendse rederij recentelijk over, maar daarna vielen er volgens de Antwerpse groep bij Ferryways heel wat lijken uit de kast. Inmiddels zijn de activiteiten bij de Oostendse rederij stilgelegd. Volgens Cobelfret kwamen er dagelijks schadeclaims binnen en werden er al een aantal rechtszaken aangespannen.

Ook leveranciers stopten met leveren. Ferryways zou onder meer de voorwaarden van de contracten met de banken niet hebben nageleefd. Nochtans was Ferryways de voorbije jaren winstgevend geweest. In de aanloop naar de verkoop zou Ernst & Young een oppervlakkig boekenonderzoek hebben uitgevoerd. Daarbij zouden geen problemen aan het licht gekomen zijn. Een grondiger doorlichting zou later plaastvinden.

Heel wat waarnemers geloven in een geprogrammeerde moord op Ferryways om een monopoliepositie te kunnen uitbouwen. De Oostendse rederij was immers een ambitieuze concurrent van het Antwerpse Cobelfret op de route naar Groot-Brittannië. Ferryways voerde een agressieve prijzenpolitiek en zou heel wat klanten afgesnoept hebben van Cobelfret, dat vanuit Antwerpen, Zeebrugge en het Nederlandse Vlissingen naar Engeland vaart.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>