route21

weblog over transport en mobiliteit

VLM niet naar KLM-Air France

Posted by marc on June 21st, 2007

Luchtvaartmaatschappij VLM Airlines heeft voorlopig geen interesse in een fusie met Air France-KLM. Dat zegt het bedrijf in een reactie op berichten dat VLM een overnameprooi zou zijn voor de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep. VLM Airlines zegt voorlopig de voorkeur te geven aan organische groei, maar voor de toekomst wordt niets uitgesloten. Gesprekken over mogelijke samenwerkingvormen tussen beide partijen werden afgebroken.

VLM Airlines is een gegeerde overnameprooi, die de voorbije negen jaar onafgebroken winst heeft gemaakt. De maatschappij heeft zijn hoofdzetel in België, maar het echte zenuwcentrum ligt in Londen. VLM Airlines voert vanuit de luchthaven London City meer dan honderd vluchten uit. Ze is daarmee één van de grootste spelers op de vliegroutes tussen Groot-Brittannië en het Europese vasteland.

Een aantal van die vluchten hebben Schiphol en Rotterdam als bestemming. Gedacht wordt dat de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep de bedoeling had om VLM Airlines te laten samensmelten met KLM City Hopper en Air France Regional. Daarmee zou de grootste regionale luchtvaartmaatschappij van Europa ontstaan. Het VLM-netwerk bestaat uit twaalf bestemmingen, met steden als Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Manchester, Antwerpen, Luxemburg, Brussel, Hamburg, Liverpool, Jersey en het eiland Man.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>