route21

weblog over transport en mobiliteit

Sukhoi wil leveren aan Brussels Airlines

Posted by marc on June 21st, 2007

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines zal nog voor de zomer van volgend jaar een order van ongeveer vijftig nieuwe vliegtuigen plaatsen. Die bestelling kadert in een plan van de luchtvaartmaatschappij om tegen begin volgend decennium de vloot volledig te vernieuwen. Onder meer moet er de volgende jaren gezocht worden naar een vervanger voor de Bae146 en de Avro-jets. Het Rusissche Sukhoi zou zich als één van de kandidaten aandienen.

Brussels Airlines maakte trouwens deel uit van het adviescomité van vooral westerse luchtvaartmaatschappijen dat Sukhoi hielp in de definiëring van de nieuwe regionale jet van de Russische constructeur. Sukhoi zou met een contract wel de eerste Russische vliegtuigbouwer zijn die er ook in slaagt om in het westen zijn toestellen te verkopen. Lange tijd werden Russische toestellen in het westen argwanend bekeken omdat er twijfels waren over de veiligheid.

Verder blijkt Brussels Airlines plannen te koesteren om een Afrikaans filiaal te openen op het eiland Mauritius. Dat zou gebeuren in samenwerking met Rwandese en Burundese luchtvaartmaatschappijen. Brussels Airlines zou in die samenwerking minderheidsaandeelhouder worden. Er zou gekozen worden voor Mauritius omdat de veiligheidsvoorschriften er nauw aansluiten bij de Belgische normen.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>