route21

weblog over transport en mobiliteit

Wallenius investeert in PDI-centra Zeebrugge

Posted by marc on June 29th, 2007

Wallenius Wilhelmsen Logistics (WWL) investeert 8 miljoen euro in twee nieuwe controlecentra in de haven van Zeebrugge. Het gaat om zogenaamde pre-delivery- and inspection (PDI) centra voor personenauto’s en voor landbouwmachines. In Zeebrugge werkt WWL voor klanten als Volvo, General Motors, Toyota, Ford, Caterpillar, Hitachi en John Deere. Jaarlijks behandelt WWL er 320.000 voertuigen, waarvan 200.000 personenwagens.

WWL gaat in de nieuwe centra technische aanpassingen doen van voertuigen die per schip worden aangevoerd, zoals het homologeren, herstellen, herspuiten of aanpassen aan de lokale markten. Maar ook het opsteken van andere wielen, het aanbrengen van supplementaire accessoires aanbrengen, het verwijderen van onderdelen en het bouwen van speciale series op vraag van de klant zal er tot de activiteiten behoren.

Wallenius Wilhelmsen Logistics zegt dat zijn site in Zeebrugge nog een dergelijke dienstverlening miste. WWL haalt in Zeebrugge 62 procent van zijn inkomsten uit het transport en de behandeling van landbouwwerktuigen en graafmachines. Auto-overslag is goed voor een kwart van de omzet. Transformatoren, windmolens, jachten, treinen en andere zware vaartuigen genereren 13 procent van de inkomsten.

De WWL-groep vervoert wereldwijd 3,3 miljoen auto’s per jaar en baat een vloot uit van 65 autoschepen. De helft van de omzet komt uit autobehandeling, een derde uit landbouw- en graafmachines en 15 procent uit zware projectlading. WWL stelt wereldwijd 3.200 mensen te werk. De groep heeft op dit ogenblik 21 autoschepen in bestelling. Sommige zijn langer dan 228 m en kunnen 8.400 auto’s vervoeren.

De nieuwe PDI-centra in Zeebrugge moeten eind volgend jaar klaar zijn.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>