route21

weblog over transport en mobiliteit

Cobelfret start nieuwe lijnen vanuit Oostende

Posted by marc on July 10th, 2007

De logistieke groep Cobelfret start met zijn nieuwe dochter TerminalCo vanuit Oostende nieuwe ferrylijnen naar de Britse havens Dartford en Killingholme. Op termijn zou er nog een derde Britse bestemming bijkomen. Cobelfret wil zijn ferrytrafieken vanuit Oostende jaarlijks met 20 procent laten groeien. Tegelijkertijd werd bekend gemaakt dat de Oostendse rederij Ferryways, die onlangs door Cobelfret werd overgenomen, zal worden geliquideerd.

Cobelfret vaart met vijf schepen tussen Oostende en Groot-Brittannië. Drie schepen varen op Dartford en twee op Killingholme. De vier afvaarten per dag vertrekken vanop de voormalige Ferryways-terminal aan het Zeewezendok en het Tijdok. Op korte termijn wil Cobelfret een derde lijndienst tussen Oostende en Groot-Brittannië opzetten. Waarschijnlijk wordt het een keuze uit Harwich, Ipswich of Tilbury.

Cobelfret gaat ook het overgenomen Ferryways liquideren. Na de overname van Ferryways ontdekte Cobelfret naar eigen zeggen heel wat financiële problemen. Cobelfret beschuldigde de gewezen bedrijfsleiding van Ferryways van malversaties en onzorgvuldigheden in de boekhouding. De activiteiten werden stopgezet en Ferryways, dat bekend was voor zijn lage tarieven, werd in vereffening gesteld.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>