route21

weblog over transport en mobiliteit

Brussels Airlines ziet piloten massaal vertrekken

Posted by marc on July 11th, 2007

Brussels Airlines zal de nieuwe regering vragen om werk te maken van een nieuw belastingsplan voor piloten. Tientallen ervaren piloten van Brussels Airlines stapten inmiddels op vanwege lucratievere voorstellen en arbeidsvoorwaarden die ze bij buitenlandse vliegtuigmaatschappijen konden verzilveren. Het zou dan vooral gaan om Air France en lage kostenmaatschappijen.

“Belgische luchtvaartmaatschappijen kunnen niet dezelfde fiscale voordelen aanbieden als buitenlandse bedrijven,” zegt Geert Sciot, woordvoerder van Brussels Airlines. “De Belgische overheid moet dringend maatregelen nemen om de concurrentiepositie van de Belgische luchtvaartmaatschappijen in de mondiale arbeidsmarkt te vrijwaren.” Hij stelt echter dat alle Europese luchtvaartmaatschappijen met dit probleem geconfronteerd worden.

“Nieuwe luchtvaartmaatschappijen, low cost spelers en maatschappijen uit de Golf Regio benaderen op zeer actieve wijze piloten van bestaande luchtvaartmaatschappijen met jobaanbiedingen en fiscaal aantrekkelijke verloningsformules,” aldus Sciot. “Omwille van hun hoge opleidingskwaliteit, talenkennis en ervaring zijn Belgische piloten extra in trek. Daardoor zijn meer piloten geneigd te kiezen voor een carrière in het buitenland.”

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>