route21

weblog over transport en mobiliteit

CMB stapt in Anglo-Eastern

Posted by marc on July 12th, 2007

De scheepvaartgroep CMB heeft via zijn dochter Bocimar Hong Kong een belang van 27 procent genomen in de groep Anglo-Eastern. De hoofdactiviteiten van de Anglo-Eastern Groep bestaan hoofdzakelijk uit scheepsbeheer, het beheer van bemanningen en de supervisie van schepen in aanbouw. Met deze participatie begeeft CMB zich ook in deze gespecialiseerde activiteitensector.

Eerder dit jaar maakte CMB bekend op weg te zijn om een nieuw recordjaar te realiseren. Gedelegeerd bestuurder Marc Saverys wierp daarbij op 2007 op het gebied van de nettowinst het beste jaar wordt uit de geschiedenis van de scheepvaartgroep. Eerder al had CMB bekend gemaakt dat de resultaten van dit jaar die van vorig jaar wellicht ruimschoots zouden overtreffen.

De CMB-top voerde daarbij aan dat een groot gedeelte van de vloot ingedekt is aan zeer rendabele voorwaarden, terwijl de rest profijt kan halen uit de bijzonder hoge vrachttarieven voor bulkschepen. Het vorige recordjaar van CMB was 2004, toen er een nettowinst van 295 miljoen euro werd gerealiseerd. Het voorbije jaar werd een nettowinst van 134 miljoen euro geboekt. Voor het eerste kwartaal van dit jaar was dat al 92,2 miljoen euro.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>