route21

weblog over transport en mobiliteit

Vueling breidt Spaans aanbod uit

Posted by marc on July 13th, 2007

De Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling begint in het najaar met vluchten tuseen Brussel en de Spaanse steden Madrid, Malaga, Sevilla en Alicante. Tot nu toe was het aanbod van Vueling vanop Zaventem beperkt tot Barcelona en Valencia. Vueling vliegt momenteel vanuit Zaventem nog enkel naar steden in Spanje, maar sluit niet dat daar op lange termijn verandering in komt, met meer bestemmingen in Europa.

Sinds juli 2004 vliegt de Spaanse luchtvaartmaatschappij vanuit Brussels Airport al naar Barcelona en Valencia. Vueling zal voortaan ook vier keer per week naar Sevilla en Alicante vliegen en drie keer per week naar Málaga. De vlucht naar Madrid wordt dagelijks voorzien. Vueling hoopt om in het eerste volledige werkjaar vanuit Brussels Airport 400.000 passagiers te vervoeren.

Vueling onderscheidt zich van echte lagekostenmaatschappijen omdat het kiest voor primaire luchthavens. Aan boord kan men bijvoorbeeld ook een krant krijgen, maar eten is niet in de ticketprijs inbegrepen. Vueling werd in 2002 opgericht, maar telt nu al 1.100 werknemers. De vloot bestaat uit 21 toestellen van het type Airbus A320. Daarmee worden 57 routes bediend, goed voor 158 dagelijkse vluchten.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>