route21

weblog over transport en mobiliteit

Meer treintickets online verkocht

Posted by marc on July 19th, 2007

De internetactiviteiten van de nationale spoorwegmaatschappij NMBS kenden tijdens de eerste jaarhelft van dit jaar een belangrijke groei. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar werden via de website één derde meer tickets verkocht. De online verlenging van treinkaarten steeg met de helft. In totaal werden in de eerse zes maanden 136.000 tickets via de website verkocht. Dat is goed voor een omzet van 1,4 miljoen euro.

Uit de cijfers van de spoorwegmaatschappij blijkt dat ook de online verkoop van internationale treintickets in de lift zit. Die verkoop realiseerde tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een omzet van ruim 3,5 miljoen euro. Dat vertegenwoordigt 15 procent van de totale omzet van de internationele verbindingen. De totale jaaromzet van NMBS bedraagt meer dan € 2 miljard.

Ook werd bekend gemaakt dat Infrabel, de organisatie die verantwoordelijk is voor het beheer en het onderhoud van het Belgische spoorwegennetwerk, de uitvoering van reizigersgerelateerde taken overhevelt naar de NMBS. Daarover werd een akkoord bereikt met de vakbonden. Bij de transfer zijn ook 1.500 personeelsleden betrokken. Het betreft vooral medewerkers die nu al geheel of gedeeltelijk commerciële taken uitvoeren.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>