route21

weblog over transport en mobiliteit

Bafa investeert in uitrusting

Posted by marc on July 18th, 2007

Vliegschool Bafa uit Deurne investeert 800.000 euro in de uitrusting van zijn vliegtuigen. Vier nieuwe lestoestellen werden uitgerust met digitale instrumenten. Door het vervangen van de analoge meters komt de pilotenopleiding volgens Bafa zo dicht mogelijk bij de situatie in de cockpit van een lijnvliegtuig, waardoor de afgestudeerde piloten bijzonder snel aan de slag kunnen bij luchtvaartmaatschappijen.

Bafa stelt daarbij dat zijn piloten binnen een periode van twee tot drie maanden werk vinden. Volgens een rapport van de Vlaamse Gemeenschap is 80 procent van de Belgische piloten gevormd in Deurne. Half mei riep de Belgian Air Transport Association nog dat ze jaarlijks 10 procent van de piloten ziet vertrekken naar beter betalende maatschappijen. Bafa tracht dat verlies aan te vullen.

Met digitale instrumenten in vier nieuwe lestoestellen bereidt Bafa de studenten nog beter voor. Bafa beschikt over zeven eenmotorige Piper Warriors. Daarvan zijn er vier uitgerust met een glass-cockpits, waarbij alle analoge instrumenten zijn vervangen door een computerscherm. “Die investering brengt onze basisopleiding zo dicht mogelijk bij het uitzicht van de cockpit van een lijnvliegtuig,” voert Bafa-topman Marc Kegelaers aan.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>