route21

weblog over transport en mobiliteit

Goed tweede kwartaal voor Ryanair

Posted by marc on August 1st, 2007

De Ierse lowcost-luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een winst geboekt van 138,9 miljoen euro. Dat is 20 procent meer dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg met 22 procent tot 693 miljoen euro. Ryanair haalt traditioneel een pak van haar inkomsten uit de verkoop van randproducten, zoals verzekeringen of autoverhuur. Die inkomsten stegen met 53 procent tot 117 miljoen euro.

Voor het volledige boekjaar verdubbelt Ryanair zijn winstvooruitzichten. Het bedrijf gaat nu uit van een groei met 10 procent, terwijl het eerder nog 5 procent had verwacht. Topman Michael O’Leary kondigde ook aan dat hij de capaciteit op de luchthaven van Londen-Stansted met 20 procent gaat verminderen. Die luchthaven heeft zijn taksen verdubbeld. Minder vluchten moeten de kosten doen dalen en de opbrengst per zetel doen toenemen.

Onlangs maakt Ryanair bekend eind oktober te starten met vluchten tussen Charleroi en het Franse Pau. Het gaat om de vierde Franse bestemming die Ryanair vanuit haar basis in Charleroi zal bedienen. Ook Carcassonne, Nîmes en Marseille worden door Ryanair al bediend. De nieuwe bestemming ligt in het midden van de Franse regio Pyreneeën-Atlantic. Tegelijk zijn tien andere nieuwe routes aangekondigd vanaf Barcelona, Bremen, Dublin, Londen, Marseille en Milaan.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>